Koryu Uchinadi Kenpo Jutsu

Koryu Uchinadi Kenpo Jutsu is een uitgebreid en fascinerend zelfverdedigingssysteem ontwikkeld door Patrick McCarthy, 8e dan Hanshi.

PMC_AMSTERDAM_CHAMPKoryu Uchinadi is gebaseerd op het Karate zoals dat oorspronkelijk in Okinawa en China werd beoefend. Belangrijk binnen het systeem is de ‘flowdrill’. Hierin worden verschillende karatetechnieken op een logische en interactieve wijze aan elkaar verbonden en intensief beoefend. De technieken zijn gebaseerd op de zogenoemde ’36 Habitual Acts of Physical Violence’ (HAPV). Ook spelen de oude kata’s uit het Karate (Aragaki Seisan, Matsumura Bassai, e.d.) een belangrijke rol, evenals de beheersing van klassieke wapens als bo, sai en tonfa.

DickYnze3-101005‘In de Toelast’ is sinds 1999 aangesloten bij de IRKRS, de organisatie van Hanshi McCarthy, maar geeft geen les in het Koryu Uchinadi. De lessen Bunkai Jutsu zijn voor een belangrijk deel gebaseerd op de principes en uitgangspunten van het Koryu Uchinadi.

Als je interesse hebt, kun je meedoen aan de centrale trainingen in het Koryu Uchinadi in Eindhoven (www.koryu-uchinadi.nl).

041-Groepsfotorocpmcc2005